Blended learning si criza financiara

Blended learning - a solution?
Tabloul infografic oferit de site-ul lexis4communication elimina orice posibila confuzie creata de titlu.

Blended learning nu este un surogat sau un produs educational secundar. Blended learning este varianta optimizata a sistemului e-learning. Ce a fost intai: criza financiara sau revolutia digitala? Oul sau gaina? S-au purtat dezbateri si taberele sunt gata in orice clipa sa-si sustina punctele de vedere, pro sau contra acestui mod de abordare a invatarii unei limbi straine. Acesta este si motivul pentru care cei interesati de studiul limbilor straine ezita.

Cursurile de limbi moderne nu sunt ieftine, dar nici nu poti sa rezisti in vreo profesie fara sa stapanesti cel putin doua limbi straine. Studiul individual este doar un abur care iti creaza iluzia ca faci progrese. Cursul on-line dovedeste ca un cuplu om - masina este posibil, dar imperfect. Un profesor implicat in aceasta ecuatie aduce elementele care lipsesc din cooperarea om - masina: emotia, inspiratia, motivatia, increderea etc.

Criza financiara ne-a adus un milion de griji, dar pe de alta parte a stimulat creativitatea umana. Blended learning a devenit solutia foarte ieftina, la indemana celor care nu dispun de timp liber. Iti ofera libertate, dar te obliga sa te disciplinezi, sa iti organizezi programul cu rigurozitate.

Pentru informatii suplimentare: (Descarcare gratuita - limba engleza)
  Free Books

Dezvoltarea abilitatilor lingvistice intr-o limba de circulatie internatioanala cu ajutorul tehnologiei este dovedita. Dar pana la ce nivel de competenta rezista tandemul om - masina? Evaluarea electronica nu este relevanta. Nu exista inca un translator electronic perfect, nici un program de corectare a ortografiei si a greselilor de gramatica care sa-ti ofere certitudini. Si cum limbajul este instrumentul nostru de comunicare, socializare si creatie, evident ca performanta in vorbire si scriere sunt esentiale. Este motivul pentru care in cele din urma vom alege sa studiem in cadrul unui grup, ghidati de un profesor.