Scoala de limbi straine recunoscuta de Universitatea Cambridge!


“Datorita numarului mare de elevi inscrisi la examen si a rezultaelor foarte bune la examen, scoala X a fost recunoscuta de Universitatea Cambridge.”

Astfel se incheia prezentarea in scop publicitar (?) pe care o stirista serioasa a canalului TVR Cultural a facut-o unei scoli de limbi straine din Bucuresti. Am googalit putin, folosind aceste cuvinte-chei de cautare si am gasit si o gradinita din Constanta care se impauna cu acelasi statut.


Pentru ca “traim in Romanica, cu asta ne ocupam tot timpul”, ar spune un comentator TV. Si intr-un fel are dreptate. Ne irosim energiile incercand sa descalcim itele incurcate de unii dintre semenii nostrii, reusind cu greu sa scoatem la iveala adevarul din spatele minciunilor. Criza financiara nu scuza mijloacele. Criza financiara a declansat o grava criza morala. Scolile care promit reusita garantata la licee bilingve si se lauda cu introducerea unor metode de predare inovative vand iluzii.

Bag mana-n foc ca informatia din titlu nu este o simpla eroare preluata de pe prompter. Daca as fi rautacioasa, as spune ca este o strategie bine regizata de inducere in eroare a parintilor. M-as putea gandi ca scoala respectiva s-a hotarat sa joace tare pe piata cursurilor de limbi straine din Romania si face concurenta neloiala. Voi ignora motivul, dar voi incerca sa restabilesc adevarul.

Scolile si centrele de limbi straine NU au legatura cu Universitatea Cambridge ci cu Cambridge ESOL, componenta a Cambridge Assessment – organizatie non-profit, in cadrul careia functioneaza birourile Cambridge ESOL Examinations, un department unde o echipa extraordinara de cercetatori dezvolta programe de elaborare a testelor, corectarea acestora si validarea examenelor organizate in peste 2500 de centre din lume. Cambridge ESOL Examninations NU acrediteaza cursurile pregatitoare si NU agreaza folosirea numelui universitatii sau a siglei acesteia in campanii de marketing. 

Asadar, in conformitate cu OMECTS nr. 5219 din 09.09.2010 privind recunoașterea și echivalarea rezultatelor obținute la examene cu recunoaștere internațională pentru certificarea competențelor lingvistice în limbi străine cu probele de evaluare a competențelor lingvistice într-o limbă de circulație internațională studiată pe parcursul învățământului liceal din cadrul examenului de bacalaureat, aveti urmatoarele optiuni pentru limba engleza:

PET, FCE, CAE, CPE, BEC (Cambridge ESOL) Cambridge ESOL
IELTS (British Council, Cambridge ESOL, IELTS Australia) IELTS
TOEFL, TOEIC (Educational Testing Service) ETS
Trinity ISE (Trinity College London) Trinity College ESOL
LCCI, ELSA (Educational Development International)
ECL (European Consortium for the Certificate of Attainment in Modern Languages)
Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Violation Search